Kako izabrati pravi krevetac za bebe?

Kako izabrati pravi krevetac za bebe?

Početna  >  Blog  >  Kreveci  >  Kako izabrati pravi krevetac za bebe?

Čestitamo vam na roditeljstvu! Pošto započinjete ovu uzbudljivu avanturu roditeljstva, jedna od najvažnijih odluka koju ćete doneti je izbor odgovarajućeg kreveta za bebu. S obzirom na brojne opcije na tržištu, važno je doneti informisanu odluku kako biste obezbedili sigurnost i udobnost vašem detetu. U ovom vodiču, proći ćemo kroz ključne faktore koje treba uzeti u obzir i odgovoriti na pitanja koja svaki roditelj treba postaviti prilikom izbora kreveta za bebe.

Bezbednost na prvom mestu

Bezbednost vaše bebe je najvažnija prilikom izbora kreveta. Šta treba da tražim u smislu bezbednosti? Osigurajte da krevet ima fiksne strane, budući da se kreveti sa padajućim stranicama više ne smatraju bezbednim. Proverite čvrstinu konstrukcije i razmak između letvica kako biste sprečili da se beba zaglavi.

Idealan razmak između njih bi trebalo da bude manji od 6 cm.

Krevetac za bebe

Veličina kreveta

Glavno pitanje koje treba da postavite je da li će taj krevet odgovarati dimenzijama sobe? Izmerite prostor u vašoj sobi za bebu pre nego što krenete u kupovinu kreveta kako biste bili sigurni da će se krevet uklopiti. Razmotrite i krevece 3u1 koji rastu zajedno sa vašim detetom, čime štedite prostor i novac na duže staze. Takođe, proverite visinu krevata kako biste se lako mogli pristupiti vašoj bebi i izbeći napor.

Vrste krevataca

Koje su moje opcije i koji odgovara mojim potrebama? Istražite različite vrste krevataca za bebe, uključujući klasične krevece, već pomenute 3u1 ili 4u1 ili prenosive krevece. Standardni kreveci su izdržljivi i često manje skupi, dok višenamenski kreveci (3u1) imaju mnogo opcija pa ih dete može koristiti i do 10 godine života. Cena im je dosta veća, ali se na duže staze i te kako isplate. Prenosivi kreveci su odlični za česte putnike ili one sa ograničenim prostorom.

Ukoliko vas zanima još informacija o ovoj temi, možete pročitati više u blogu ovde.

Krevetac za bebe

Materijal

Od kakvog materijala krevetac treba da bude napravljen? Meterijal zavisnosi od toga za koju vrstu kreveca se odlučite. Jedno je zajedničko za sve, gledajte da bude napravljene od čvrstih materijala poput drveta, čvrste plastike, metala ili njihove kombinacije. Krevetac treba da ima zaobljene uglove kako bi sprečio bilo kakav vid povrede bebe i time bezbedio njenu sigurnost.

Razmislite o dizajnu i boji kako biste uklopili sve u dekoraciju sobe. Imajte na umu da od boje zavisi i čistoća, jer se kreveti mogu vrlo brzo zaprljati.

Važnost dušeka

Kako izabrati pravi dušek za krevetac? Veoma je važno da dušek bude visokokvaliten a još važnije da mu se dimenzije uklapaju okvir kreveca. Potražite čvrst, prozračan dušek sa vodootpornim pokrivačem za lakše čišćenje. Izbegavajte meke ili dušeke od memorijske pene, jer mogu predstavljati rizik od gušenja.

Sklapanje i održavanje kreveca

Veoma česta pitanja koje se postavljaju su kako sklopiti i posle održavati krevetac? Proverite da li krevet dolazi sa jasnim uputstvima za montažu i svim potrebnim delovima. Potražite modele sa podesivim visinama dušeka kako biste lako pristupali bebi kako ona raste. Redovno proveravajte i stežite šrafove i matice kako biste osigurali da krevet ostane stabilan i siguran.

Budžet

Možda i glavno pitanje je uvek cena, koliko treba da platim za kvalitetan krevet? Cene krevetaca variraju, ali bezbednost treba da bude vaš prioritet. Kvalitetni kreveci se kreću u rasponu od 20.000 do 60.000 dinara ili više. Imajte na umu da ćete takođe morati da pazarite dušek i posteljinu za krevetac, tako da se se pripremite unapred i za taj trošak.

Izbor savršenog kreveta za bebu je ključna odluka za nove roditelje. Stavite bezbednost, veličinu i funkcionalnost na prvo mesto prilikom donošenja vašeg izbora. Sa pravim krevetom, vaša beba će imati udobno i sigurno mesto za odmor, pružajući time i vama mir i spokoj.

Srećna kupovina!

 

Nazad na ostale tekstove