Šta raditi sa kolevkom kada je beba preraste?

Šta raditi sa kolevkom kada je beba preraste?

Početna  >  Blog  >  Kolevke  >  Šta raditi sa kolevkom kada je beba preraste?

Kako vaša beba raste i prelazi na dečiji krevet, možda se pitate šta uraditi sa kolevkom koju su prerastali? Važno je razmotriti različite opcije kako biste iskoristili vrednost kolevke i obezbedili odgovorno odlaganje ili ponovnu upotrebu. U ovom članku ćemo preći neke ideje i predloge o tome kako se nositi sa kolevkom nakon što je beba preraste. 

Dajte kolevci novu namenu:

Jedna opcija je prenameniti kolevku za druge svrhe u vašem domu. Ona vam može služiti kao praktično rešenje za skladištenje igračaka, knjiga ili plišanih igračaka. Prenamena kolevke ne samo da produžava njen vek trajanja, već i dodaje jedinstveni i funkcionalni element vašem domu.

Knjige na policama
Donirajte ili prodajte:

Razmislite o doniranju ili prodaji kolevke porodicama u potrebi ili lokalnim humanitarnim organizacijama. Mnoge organizacije i programi prihvataju kolevke koje su blago korištene i distribuiraju ih porodicama koje ne mogu sebi priuštiti novu kolevku.

Pre doniranja ili prodaje, uverite se da kolevka ispunjava trenutne bezbednosne standarde i propise kako biste prioritet dali dobrobiti drugih dece. Pretražite lokalne centre za donacije, skloništa ili online platforme kako biste pronašli odgovarajuće načine za poklanjanje ili prodaju kolevke.

Dajte je prijateljima ili članovima porodice

Ako imate prijatelje ili članove porodice koji očekuju bebu, razmislite o prenošenju kolevke njima. Ovaj gest ne samo da pomaže u smanjenju otpada, već pruža podršku bitnim osobama u vašem životu. Pre nego što je prenesete, uverite se da je kolevka u dobrom stanju i podelite relevantne informacije o bezbednosti ili smernice sa novim roditeljima. To je odličan način da kolevka ostane u vašem krugu i stvori značajne veze.

Beba u kolevci

Sačuvajte kolevku za buduću upotrebu:

Ako razmišljate o proširenju porodice i planirate imati još jedno dete, razmislite o čuvanju kolevke za buduću upotrebu. Pažljivo je spakujte i čuvajte na sigurnom mestu, kako bi vam bila na raspolaganju kada vam zatreba za drugu bebu. To može biti ekonomičan način da iskoristite već postojeći nameštaj i pružite udobno mesto za vašu buduću bebu.

Projekti uradi sam:

Pokažite svoju kreativnu stranu i istražite različite uradi sam projekte koristeći kolevku kao osnovu. Možete je pretvoriti u šarmantnu policu za knjige ili policu za odlaganje predmeta. Dodajte boje, tapete ili dekore kako biste je prilagodili enterijeru vaše kuće. Takođe, kolevku možete iskoristiti kao stočić za kafu ili stolicu za decu u dnevnom boravku. Ograničenja su samo vaša mašta i kreativnost!

Kolevka za bebe

Recikliranje:

Ako kolevka nije pogodna za prenamenu ili prenos, razmislite o recikliranju. Potražite lokalne centre za reciklažu ili organizacije koje prihvataju drvene predmete (ako je u pitanju drvena kolevka). Pravilno recikliranje kolevke osigurava da se materijali pravilno obrađuju i smanjuje negativan uticaj na životnu sredinu.

 


Kada beba preraste kolevku, otvara se novo poglavlje u njenom odrastanju. Kolevka koja je bila dom za vaše dete i ona može nastaviti svoju priču na različite načine. Bez obzira na opciju koju odaberete - prenamenu, doniranje, prodaju ili čuvanje za budućnost - važno je da vaša odluka bude svesna, odgovorna i usmerena ka ljubavi prema vašem detetu i očuvanju okoline!

Nazad na ostale tekstove