Grčevi kod beba u kolevci - Kako ih zaustaviti?

Grčevi kod beba u kolevci - Kako ih zaustaviti?

Početna  >  Blog  >  Kolevke  >  Grčevi kod beba u kolevci - Kako ih zaustaviti?

Kao roditelj, sigurno vam je poznato koliko grčevi mogu biti neugodni za vašu malu bebu, pogotovo kada su u kolevci. Ovi bolovi u stomaku mogu izazvati plač, nemir i otežano spavanje, što je uvek izazov za vas kao roditelja.

U ovom članku istražićemo prirodne načine kako ublažiti grčeve kod bebe u kolevci, koristeći pouzdane informacije iz američkih i engleskih izvora. Pripremite se da saznate korisne savete i tehnike koje će vam pomoći da umanjite nelagodnost vaše bebe i ponovno uspostavite miran i spokojan san.

Masaža i toplina:

Masaža može biti izuzetno efikasna u ublažavanju grčeva kod bebe. Delikatno masirajte bebinu stomačnu regiju kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu. Koristite lagani pritisak i budite pažljivi prema bebinim reakcijama. Takođe, primena toplote može doneti olakšanje. Dok je beba u kolevci, možete koristiti toplu pelenu, termofor sa blagom toplotom ili blagu masažu toplim uljem. Ovo će pomoći opuštanju mišića, smanjiti grčeve i pružiti bebi osećaj sigurnosti i udobnosti.

Mama masira bebu
Promena položaja:

Ponekad jednostavna promena položaja može doneti veliko olakšanje bebi. Lagano podignite bebu, držeći je uz sebe u uspravnom položaju ili je naslonite preko ramena kako bi se oslobodili gasova.

Takođe, možete isprobati držanje bebe na stomaku preko vašeg krila, što može pomoći u olakšanju gasova i smanjenju nelagodnosti. Prilagodite položaj prema reakciji vaše bebe i pratite šta joj najviše odgovara.

Dete u kolevci
Umirujući zvukovi i pokreti:

Ublažite grčeve kod bebe u kolevci tako što ćete stvoriti umirujuću atmosferu. Pustite lagane i umirujuće zvukove poput šuma prirode ili klasične muzike. Ovi zvukovi mogu umiriti bebu i pomoći joj da se opusti.

Takođe, blagi pokreti mogu biti korisni. Gurajte bebu nežno napred-nazad idok se umiruje. Ova kombinacija zvukova i pokreta može biti veoma umirujuća i pomoći bebi da se lakše nosi s grčevima.

Promena ishrane:

Grčevi kod beba ponekad mogu biti povezani sa ishranom. Ako dojite, obratite pažnju na namirnice koje konzumirate i kako one mogu uticati na vašu bebu. Pokušajte izbegavati namirnice koje mogu izazvati nadutost, poput mlečnih proizvoda, brokolija ili kupusa.

Takođe, ako beba koristi formulu, razgovarajte sa pedijatrom o mogućnosti promene formule koju koristite. Nekim bebama odgovaraju određene vrste formula koje su lakše svarljive i mogu pomoći u smanjenju grčeva. Važno je da budete upućeni o preporukama i smernicama vezanim za ishranu beba kako biste prilagodili ishranu prema potrebama vaše bebe.

Čaj
Biljni čajevi i homeopatski preparati:

Prirodna pomoć iz prirode Neke biljne čajeve i homeopatske preparate možete koristiti kao prirodne lekove za ublažavanje grčeva kod bebe. Međutim, pre nego što koristite bilo koji proizvod, obavezno se posavetujte s pedijatrom. Oni će vam dati relevantne informacije i preporučiti sigurne i efikasne opcije za vašu bebu.

Promena položaja ili kolevke:

Ponekad promena položaja u kolevci može pomoći u smanjenju grčeva. Isprobajte nekoliko različitih položaja kako biste videli koji najbolje odgovara vašoj bebi. Neke bebe preferiraju da spavaju na leđima, dok druge možda bolje reaguju na spavanje na boku.

Obratite pažnju na reakcije vaše bebe i prilagodite položaj kako biste joj pružili što veću udobnost i olakšanje. Takođe, možete isprobati podizanje glave kraja kolevke kako biste bebi pružili blago uzdignuti položaj, što može pomoći u smanjenju gorušice i grčeva.

Kolevka igračka
Ublažavanje grčeva kod bebe u kolevci zahteva pažnju i nežnost. Uz ljubav, strpljenje i nežnost, možete pomoći svojoj bebi da se oseća bolje i pružiti joj olakšanje od grčeva.

Srećno, dragi roditelji!

    Nazad na ostale tekstove